Lambadaa suomalaisittain (ja kaikkien suosikki Anna Hanski)

Nyt ollaan muutaman kuukauden säteellä 1990-luvusta ja siis vuodessa 1989, mutta sopinee blogini teemaan tämä silti oivallisesti. Ja videohan voisi ihan yhtä hyvin olla vaikka vuodelta 1991... Ainakaan ulkoiselta habitukselta kaikki näyttäisi ihan samalta.

Selaillessani vanhaa, päiväkotiaikojen ystäväkirjaa huomasin, että melko moni lapsuuteni kaveri oli nimennyt lempilaulajakseen Anna Hanskin - ja tämä tottakai vuosia ennen Salattuja Elämiä. Satuinpa  sitten löytämään YouTubesta tämän erittäin herkullisen pätkän. Lauluna raikaa 1980-luvun lopun suuri hitti Lambada Anna Hanskin laulamana, suomeksi totta kai, muttei siinä sentään kaikki. Kannattaa nimittäin kiinnittää huomiota myös upeaan tanssiesitykseen. Miespartnerina siinä ketkuttaa nykyisinkin erittäin tuttu tanssituomari, Jukka Haapalainen. Tsekkaa ainakin Jukan mahtava takatukka ja salihousut. Anna Hanski ei itse ole kovinkaan hottis-mimmi habitukseltaan, ja valomiehelläkin on vähän ongelmia. Bändin pojat sen sijaan ovat mitä ilmeikkäimpiä ja muutenkin outoja.

Mutta varoituksen sana myös: myötähäpeää helposti tuntevana ihmisenä pystyin itse kuikuilemaan tätä vain sormien välistä. Huh huh!


Anna Hanskin suuria hittejä 1990-luvulla olivat sen Salkkareiden tunnuskappaleen Tunteisiin lisäksi esimerkiksi mainoksessakin soinut Jos et sä soita ja Kotiviini. Sittemmin on ollut hiljaisempaa, vaikkei hän musiikkihommista ihan vetäytynytkään ole. Anna Hanskin suurimman kuuluisuuden vuodet sijoittuvat sinne minne se ystäväkirjakin: 1990-luvun alkuun.

Kommentit

 1. Kylläpäs ketkuu ja kieppuu! Mut siis Annahan oli aikansa legenda kuitenkin :P Mä tanssin aina kaverin kanssa lambadaa (lauloimme myös mukana: lambada, lambada, lambada, lambada...monipuoliset sanat siis). Ps. Voiks tehdä mun mieliks postauksen Tenavatähdestä? Sehän on oikein kovin ysäriä. Voin myös avustaa toteutuksessa :P T. tenavatähtifani-86

  VastaaPoista
 2. Mun oli ihan pakko käydä katsomassa myös alkuperäinen video. Aikamoista ketkusta siinäkin. Ja sitten tämä 2010-luvulle tuotu versio :DD (http://www.youtube.com/watch?v=t4H_Zoh7G5A)

  Kannatetaan Tenavatähtipostausta!

  VastaaPoista
 3. Tenavatähteä on tulossa, lupaan! Oon jo hankkinut muutamia kuvia valmiiksi ja sellaista :P

  VastaaPoista
 4. Kai lapsuuteni rakkaus (voi kauheeta) Christopher Romberg mainitaan sit :P?

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä, voin mainita hänetkin :) Muita ideoita? Ja Salla, sä voit vaikka kirjoittaa sen tekstin jos haluat! In fine by me, tänne vain niin julkaisen :)

  VastaaPoista
 6. Haha :D Kyllä sä voit kirjoittaa sen, luotan kyllä netinlukutaitoihisi :P Youtubessa on ihan hirveesti niitä esityksiä, että sieltä vaan valkkaamaan, mut voin kyllä suositella joitain joko hassuja tai hyviä, mitä vaan haluat :P

  VastaaPoista
 7. Oi apua miten järkyttävä video! :D Minäkin olen ollut suuri Lambada-fani lapsena, ja tunnistan itseni nyt tuosta Sallan ekasta kommentista. :P

  Mä en ole ennen nähnyt tätä suomalaista versiota, ja hieman pettynyt olen että laulajan ääni vähän hukkuu. Olisin kaivannut enemmän pontta.

  Tuota tanssia todellakin täytyy katsoa sormien välistä. :O

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Ysäri-tietovisa

Suosituinta musiikkia elokuussa 1997

Anttilan syysmuotia vuodelta 1993

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)