90s-linkkejä

Esittelenpä lyhyesti muutaman 90-lukua käsittelevän linkin. Eihän me missään nimessä olla ainoita, jotka luovat silmäyksiä ja haikeita ja nolostelevia katseita kahden vuosikymmenen päähän.

Toistaiseksi paras löytämäni 90-lukua, tai no oikeammin 90-luvun lapsia/lapsuutta käsittelevä blogi on amerikkalainen Children of the 90s. Viime aikoina blogissa on ilmestynyt uusia postauksia melko harvakseltaan, mutta arkisto on silti aika mahtava. Sivustolta löytyy hyvin paljon luettavaa: Blogi käsittelee suunnilleen kaikkea, mitä amerikkalaiseen 90-luvun lapsuuteen saattaa kuvitella kuuluneen, ja blogi tekee sen pitkälti kuvien ja videoiden kautta. Kaikkea amerikkalaista ei kylläkään voi yhdistää Suomeen, ja blogissa onkin jonkin verran juttuja, jotka eivät kosketa ainakaan minua mitenkään. Pääosin blogi on kuitenkin suorastaan aarreaitta. Erityisesti ihailen kirjoittajan hennon ironista kirjoitustyyliä, joten blogauksia on ilo lukea :)

Kids in the '90s on myös mukava blogi, mutta aivan erilainen kuin edellämainittu. Tässä Kids-blogissa nimittäin julkaistaan vain ja ainoastaan valokuvia, yksi kuva per postaus. On ihailtavaa, että blogi on pysynyt samalla linjalla jo pitkään. Kiinnostavia ajankuvia, "lukija" saa itse päätellä loput. Tavallaan vähän tylsää, mutta mikäs blogin ideaa on kieltäminen. Ainakin se on siis hyvin nopeaa selailtavaa, kun tekstiä ei ole juuri lainkaan.

Seuraavaksi vuoron saa Children of the 90s -blogin tyyppinen, amerikkalainen Zack Morris Cell Phone. Luvassa on siis kirjoituksia kuvineen ja videoineen 80- ja 90-lukulaisesta lapsuudesta. Tätäkään ei harmikseni ole päivitetty muutamaan kuukauteen, ja päivitys on muutenkin ollut aika satunnaista. Tsekkaamisen arvoinen blogi kuitenkin.

Ja vielä yksi ihana löytöni, ja se on The 80s Toy Ark. Okei, kuten nimestäkin näkee, kyse on 80-luvusta. Mutta kukapa on sanonut, etteikö kasarileluja olisi vielä seuraavallakin vuosikymmenellä ollut leikeissä mukana? Tämä lienee etupäässä tytöille, koska kyseessä on lähinnä söpöjä ja ihania leluja: Lovely Lady Locks, Halinallet, ponit ja niin edelleen. Blogissa on ihanan paljon kuvia näistä leluista ja kyllähän blogin banneri on muuten aikas ihana! Suosittelen klikkaamista!

Kaikki nämä linkit ovat myös tuossa vasemmanpuoleisessa valikossa, ovat olleet jo hyvän aikaa. Ei siis huolta, sieltä ne löytyvät aina :)

Kommentit

  1. Mulla oli Lady Lovely Locks -kuuntelukirja (semmoinen: kun kuulet tämän äänen, bilibalibom, niin käännä sivua. Ovat aika ysäriä ehkä muuten ;))ja rakastin sitä yli kaiken. Oisin varmasti halunnut kaikkea oheiskrääsää liittyen Ladyyn, mutta jouduin tyytymään tähän yhteen kirjaan :P Toivottavasti on tallessa muuten.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Ysäri-tietovisa

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Masse Majavasta Sipsu Simpanssiin - NamiNami!