1990-luvun tv-mainoksia

Löysin YouTubesta tällaisen videon, johon on koottu 1990-luvun parhaita tv-mainoksia. Ja tässähän on oikeastikin oikein hyviä pätkiä! Osan näistä muistankin yhä.


Täytyy sanoa, että omasta mielestäni mainokset eivät ole sen kummemmin muuttuneet tai kehittyneet suuntaan jos toiseenkaan. Oikeastaan jopa hämmennyin näiden mainosten perin vähäistä retroutta. Tuollaisiahan pyörii telkku täynnä edelleen! Toki tässä videossa kyse on pääosin palkituista, siis jotenkin hyväksi koetuista mainoksista. Ehkä ovat sitten laadukkaita ja siksi ikinuoria? Tai ehkä hyvät ideat eivät noin vain vanhene, ja eihän 90-luku nyt niin kaukana kulttuurisestikaan ole.

Oma suosikkini on ehkä tuo Valion mainos, jossa nainen yllättää heilansa ladosta toisen kanssa. En osaa sanoa miksi, mutta siinä on tarttuva laulu, kiinnostava juoni ja plus tietysti se, että muistan tuon mainoksen edelleen. "En mä huoli nillikoille, nallikoille, sulle poikaruitukalle..."

Tässä vielä tuo Valion mainos ihan kokonaisuudessaan:


Kommentit

 1. Toi Valion mainos on yhäti paras mainos! Ja Juhla mokan musiikki on kans ikuisia suosikkejani, Juhlis-mainosten tunnelma on vaan jotenkin tosi koskettava. Ei enää ihan näin hyviä mainoksia ole. Lisäksi nykyään ei ihan tajua edes mitä mainostetaan, sillä tuote ja mainos eivät aina liity mitenkään toisiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen katsonut aika paljon 90-luvun mainoksia tuosta yllämainitus nettivideopalvelusta viime aikoina ja on pakko sanoa, että suuri osa niistä on aika karmeita. Mutta joukossa on kyllä myös helmiä, kuten nuo tuohon linkitetyt.
   Ja toisaalta eihän tuo Valion mainoskaan alusta saakka piimää huuda. Mutta en nyt siis oo sinänsä eri mieltä kanssasi :) Kyllä ennen oli paremmin!
   Ja erityisesti noista Juhlamokka-mainoksista olen samaa mieltä, ne on vaan ihania. Niissä korostuu tavallinen elämä pienine iloineen, mikä on musta mahtavaa. Ovat siis kivasti samastuttavia jotenkin.
   Ja Valion piimämainos on myös minun ikisuosikkini :)

   Poista
 2. Olipa hyviä mainoksia! Musta tuo pornolaulu-mainos oli ehkä paras. Herättää vanhemmat kyllä miettimään, mutta hauskalla tavalla. Täytyy sanoa, että nämä ysärimainokset ei ole mulle hirveän tuttuja, kun katoin siihen aikaan lähinnä lastenohjelmia. Lelumainokset olis tutumpia. Ja muromainokset! Mulla alkoi heti soida joku Cocopops-mainos päässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kyllä tehdä jonkun postauksen leluja tv-mainoksista :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, muru! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pikaopas: 90-luvun teemabileet

Metsoloiden lamakertomus

Ysärin alun Barbiet ystävineen (Barbie #2)

Kaupan kylmähyllyllä - Valion 1990-luvun tuotteita

Kaikkien aikojen myydyin Barbie ja pari kohua (Barbie #3)

Ysäri-tietovisa

Bikini-Barbeja ja kaupoista loppuvat eläinlääkärinuket

Ysärin alun parhaat kesän pihalelut